Lekker Knutselen in de Woonkamer

Kom jij zaterdag 25 maart en/of zaterdag 1 april tussen 1 en 5 uur ook
LEKKER KNUTSELEN
in de Woonkamer?

De middag is bedoeld voor groot en klein

(met de hele gezin wellicht?)

We gaan met sjablonen (zie afbeelding) een zelfgemaakte kleurplaat maken met paashazen en eieren. Die kunnen worden ingekleurd met kleurpotloden, verf of collage (beplakken met stukjes papier). Je kunt er ookeen paaskaart van maken, of de vormen uitknippen, aan twee zijden kleuren, en aan een touwtje ophangen.

EN JE KUNT DAN GELIJK DE EXPOSITIE BEKIJKEN!

Funderingsonderzoek

Op 7 februari was er veel belangstelling voor de themabijeenkomst over funderingen (zie aankondiging hieronder). Meer dan 20 bewoners waren aanwezig en deelden hun situatie (funderingsonderzoek uitgevoerd, onderzoekstraject aan het voorbereiden, in twijfel over wel of niet doen, geen intentie om onderzoek te laten uitvoeren) en overwegingen. Naar aanleiding van de bijeenkomst zullen we een flyer verspreiden in de wijk.

Op basis van de website  https://www.duikinjefundering.nl/ en het gesprek hebben we een overzicht gemaakt van de stand van zaken in de Burgemeester Meineszlaan. Met behulp van dit (zeker nog onvolledige) bestand willen we meer inzicht verkrijgen in de situatie in de straat en buurt. Wij stellen het zeer op prijs indien u helpt het overzicht te actualiseren door informatie over uw huizenblok door te geven. Klik op onderstaande link om het overzicht te bekijken. Wijzigingen kunt u doorgeven door het bijgewerkte bestand te sturen naar dewoonkamer@nullgmail.com of contact op te nemen met een van de bestuursleden.

Overzicht funderingsonderzoek BML februari 2023

Expositie: De Eerste Vijf


20 januari – 8 april 2022

Ashley Doucette (olieverfschilderijen)
Hans de Heus (Rotterdamse stadsgezichten, aquarellen en tekeningen)
Karel Kindermans (reisverslag, tekening)
Miep Lommen (aquarellen)
Christy de Witt (mixed media)

Opening vrijdag 20 januari 17.00 uur

Woonkamer open 16.30 uur

verdere openingstijden: iedere zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur
en op afspraak: Hans de Heus 06 24106305

Woonkamer van de Burgemeester, Burgemeester Meineszlaan 102


In 2019 hebben we besloten om de muren van de Woonkamer beschikbaar te stellen voor exposanten, professioneel of amateur, als het er maar leuk uitziet. Exposeren in professionele galeries is een kostbare zaak. Meestal betaal je huur en ben je 30 tot 50 procent van je verkoop kwijt aan provisie. Dat is niet voor iedereen op te brengen!

Het leek ons leuk om mensen die dat niet kunnen de kans te geven óók te exposeren. Er zijn geen vaste kosten voor de exposanten, er wordt wel 10% van eventuele verkoop aan commissie gevraagd om de kosten van de opening en drukwerk te betalen. Ook verwachten we van de exposant dat deze zoveel mogelijk aanwezig is om bezoekers te ontvangen.

Exposities duren 2 tot 3 maanden.

Er zijn tot nu toe 10 geslaagde exposities geweest. Het leek me leuk om een groepsexpositie van de eerste vijf exposanten te houden en die vonden dat ook leuk.

De opening was altijd op zaterdag en we waren we een stuk of 6 weekenden open (en dus ook regelmatig gesloten). Dit keer houden we de opening op vrijdag en zijn we verder tot het eind toe iedere zaterdag van 13.00 – 17.00 geopend.

Wil je ook exposeren of weet je iemand die dat wil, neem dan contact op met ondergetekende.

Hans de Heus
h.deheus@nullchello.nl

Een gevarieerde en volle december in de woonkamer

Om prettig de december maand door te komen hebben we lekker veel activiteiten georganiseerd. Op een rijtje:

  • spelletjesavond op vrijdag 2 december én vrijdag 23 december (20 – 22.30 uur)
  • energie massages door Anne Lies, zondag 4 december (11-13 uur) en 18 december (12 – 13 uur)
  • aanschuifmaaltijd op vrijdag 9 december (18.30 uur), aansluitend kwartfinale Oranje kijken op een groot scherm
  • knutselen voor de kerstboom op zondag 11 december (16 uur), met aansluitend borrelen en verlichten boom  (17 uur)
  • samen kerstkaarten maken, dinsdag 13 december
  • iedere dinsdag koffie en thee talk met Ans (10 – 12 uur)
  • iedere maandag, donderdag en vrijdag de gastvrouwen (13.30 – 17.00 uur)
  • iedere maandag stoelyoga (19 – 20 uur)

Expositie: Fleur Moerenhout – Schilderijen, illustraties, borduurwerk, en meer

 

Floer Moerenhout met een vrolijke kunstwerk

Opening 19 november
14.00 uur

(Woonkamer open: 13:00 uur)

www.fleurmoerenhoutart.com

Verdere openingstijden:
Inloopmiddagen
zondag 27 november
zaterdag 3 december
zaterdag 10 december
zaterdag 17 december
zaterdag 7 januari
13.00 – 17.00 uur

en op afspraak

Hans de Heus: 06 24106305
Fleur Moerenhout: www.fleurmoerenhoutart.com

Over Fleur Moerenhout:

In al mijn werk ben ik op zoek naar een her-verbinding. Een her-verbinding met de natuur, onze omgeving en onszelf. Ik acht dit van belang omdat ik denk dat onze hedendaagse problemen, waar-onder de klimaatcrisis en de toename van mentale problemen, voortkomen uit vervreemding in de maatschappij.

De huidige maatschappij wordt geken-merkt door verheelijking van consump-tie en/of productie, een immense stro-ming van nieuwe informatie en een on-eindige lineaire lijn van economische groei. Om deze factoren te waarborgen staan we altijd in de versnelling. Echter ontgaat het maken van verbinding wan-neer je in haast bent.

In mijn werk ben ik daarom altijd bezig met vertragen. Omdat ik geloof dat er alleen vanuit vertraging een her-verbinding kan ontstaan. Door mijn achtergrond in zowel de bacheloropleiding Autonome Beeldende kunst en de associate-degree Arts & Crafts met de specialisatie in Lifestyle design aan de Willem de Kooning academie, uit deze vertraging zich in verschillende soorten werk.

In deze tentoonstelling staat voornamelijk mijn visuele werk centraal waarbij ik de vertraging opzoek door het toepassen van een handmatige, ambachtelijke manier van werken. Daarnaast ligt er aan het werk een intuïtieve grondslag. Ik geloof dat de taal van symboliek soms verder rijkt dan verbale communicatie en op die manier een betere vertaalslag kan bieden voor ons gevoel. Het intuïtieve en gevoelsmatige is iets waar we in mijn optiek in de huidige samenleving ook snel aan voorbij gaan, illustreren is voor mij een manier om daar weer meer ruimte aan te geven en mee te her-verbinden.

 

Vrijdag 4 november SSSStampot & SSSSSpelletjesavond

W i n t e r t i m e

  … eet stampotje met ons mee (18.30 uur)

  … vanaf 20 uur spelletjes!

 


 

Van 11.00 tot 15.00 uur in de woonkamer. Groenruil; je brengt een plant(je) mee en neemt er een mee naar huis. Wij voegen nog een zakje bollen toe (zolang de voorraad strekt natuurlijk). Koffie en thee staat klaar.

 

 


Kom naar de woonkamer (Burgemeester Meineszlaan 102) en ontmoet je buren en buurtgenoten.

Gratis deelname voor iedereen uit de Burgemeester Meinesbuurt, Gerrit van der Lindebuurt en het Virulyplein.

15.00 uur theatrale act voor opgeruimde start
17.00 uur welkomstborrel
18.00 uur aanschuifmaaltijd

Activiteiten: onthulling boekenkast, live muziek, taartenbakwedstrijd, kinderfeest, schilderen, knutselen, spelletjes.

Aanmelden voor de taartenbakwedstrijd kan tot donderdagavond, dan  brengen we een tasje met ingrediënten langs. Meld je ook aan voor de aanschuifmaaltijd om te zorgen dat jij een stoel krijgt.

 Hier aanmelden 

Word Lid!

Ontmoetingen zorgen ervoor dat nieuwe mensen zich eerder thuis voelen. Ontmoetingen betekent meer mensen leren kennen en dat is gezellig en goed voor het gevoel van veiligheid en betrokkenheid in de buurt. Ontmoetingen zijn een preventie tegen eenzaamheid. Ontmoetingen zorgen voor verbindingen en betekenisgeving. Ontmoeten staat dan ook centraal bij de Woonkamer van de Burgemeester. Wij organiseren activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Zo organiseren we o.a. spellenavonden, lezingen, tentoonstellingen, organiseren we uitwisselingsmomenten over duurzaamheid, pyjama zondagen (film en pannenkoeken voor kids op zondag, zodat ouders kunnen uitslapen). Ook is er een geschiedenisclub, zijn er koffie ochtenden en is er de mogelijkheid om de woonkamer te gebruiken voor andere activiteiten. Financiën mogen geen drempel zijn om deel te nemen.

De woonkamer is laagdrempelig en toegankelijk voor álle bewoners.

Wil je de woonkamer ook ondersteunen? Alleen met jullie hulp kunnen we activiteiten organiseren voor alle bewoners.

Lidmaatschap (afhankelijk van je eigen financiële draagkracht):

€ 36 per jaar
€ 60 per jaar
€ 100 per jaar

of uiteraard een hoger bedrag.

Incidentele en structurele donaties zijn meer dan welkom. Mail even naar dewoonkamer@nullgmail.com

Meld je via deze link aan. Dan sturen we je een tikkie toe.

Expositie: Clara Bolle – Eden

 

Verdere openingstijden:

INLOOPMIDDAGEN 

zondag 4 september
zaterdag 10 september
zaterdag / zondag 24, 25 september
zaterdag / zondag 8, 9 oktober
zaterdag / zondag 5, 6 november
zaterdag  /  zondag 12, 13 november
13.00 – 17.00 uur 

EN OP AFSPRAAK

Hans de Heus: 06 24106305 / h.deheus@nullchello.nl

Clara Bolle: clarabolle@nullhotmail.com

Clara Bolle (1985 Amsterdam)
Clara Bolle is kunstenaar en filosoof. In haar werk doet ze onderzoek naar wat het betekent om je lichaam te zijn, in plaats van om een lichaam te hebben. Hoe kunnen we op een niet-medische en niet-kapitalistische manier ons lichaam ervaren? De expositie ‘Eden’ gaat over het vieren van het vrouwelijk lichaam. Het is haar interpretatie van het vrouwenleven in het Paradijs. Naast schilderen en schrijven is Clara Bolle werkzaam in het onderwijs. Ook geeft ze af en toe workshops en lezingen aan verschillende culturele instellingen. Voor meer informatie zie clarabolle.com 

Expositie: Jeffrey de Bruin – Stadstekenaar van Rotterdam

Over de kunstenaar

Jeffrey is in 1979 geboren in Gouda en tekende als kind al veel. Hij heeft grafischeen media vormgeving gestudeerd in Rotterdam en werkte daar ook als game- en webdesigner. Maar de liefde voor tekenen is altijd gebleven. Daarom ging hij naar de Kunstacademie in Antwerpen en werkt hij nu als beeldend kunstenaar. Je raakt niet gauw uitgekeken op zijn vrolijke, eigenzinnige en detailrijke tekeningen.

Daarnaast is hij één van de organisatoren van Urban Sketchers Rotterdam. Elke maand organiseren ze tekenmiddagen op verschillende plekken in Rotterdam. Om zo de verhalen van hun stad te vertellen.

Als stadsgids geeft hij tekentours in Rotterdam en Schiedam. Zijn werk maakt deel uit van particuliere- en bedrijfscollecties in binnen- en buitenland. Hij heeft geëxposeerd in de Stationshuiskamer, Markthal, Kunsthal en Tent Rotterdam. Zijn stadsgezichten zijn te koop bij de Stayokay, Artigrafie, Het Rotterdams Warenhuis en het Maritiem Museum Rotterdam.

Artist statement

Ik ben een stadstekenaar en ik teken stadsgezichten en stadsmensen. Mijn werk is organisch en vol leven, details, gevoel en humor. Ik geef gebouwen en machines graag dierlijke of menselijke eigenschappen. Ik hou van kleur, contrast en een grillige lijnvoering. Ik werk meestal op locatie en naar de waarneming. Direct reagerend op mijn omgeving met waterverf, potlood en pen. Mijn liefde voor strips en urban sketching heeft mijn stijl tot slot ook beïnvloed.

Ik wil dat mensen vrolijk worden als ze naar mijn werk kijken. Ik denk dat er al genoeg negativiteit en angst heerst in het dagelijkse leven. en ik wil dat mensen daar aan kunnen ontsnappen (ook al is het maar even). Of gewoon dat ze er in het algemeen blijer van worden. Veel mensen willen een tekening, omdat ze goede herinneringen hebben aan een locatie. In de toekomst wil ik nog meer verhalen delen over mijn stad, groot of klein.

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste kunstwerken, tentoonstellingen, kunstmarkten, verkooppunten en/of persberichten? Schrijf je dan in op stadstekenaar010.nl/nieuwsbrief