Expositie: Jeffrey de Bruin – Stadstekenaar van Rotterdam

Over de kunstenaar

Jeffrey is in 1979 geboren in Gouda en tekende als kind al veel. Hij heeft grafischeen media vormgeving gestudeerd in Rotterdam en werkte daar ook als game- en webdesigner. Maar de liefde voor tekenen is altijd gebleven. Daarom ging hij naar de Kunstacademie in Antwerpen en werkt hij nu als beeldend kunstenaar. Je raakt niet gauw uitgekeken op zijn vrolijke, eigenzinnige en detailrijke tekeningen.

Daarnaast is hij één van de organisatoren van Urban Sketchers Rotterdam. Elke maand organiseren ze tekenmiddagen op verschillende plekken in Rotterdam. Om zo de verhalen van hun stad te vertellen.

Als stadsgids geeft hij tekentours in Rotterdam en Schiedam. Zijn werk maakt deel uit van particuliere- en bedrijfscollecties in binnen- en buitenland. Hij heeft geëxposeerd in de Stationshuiskamer, Markthal, Kunsthal en Tent Rotterdam. Zijn stadsgezichten zijn te koop bij de Stayokay, Artigrafie, Het Rotterdams Warenhuis en het Maritiem Museum Rotterdam.

Artist statement

Ik ben een stadstekenaar en ik teken stadsgezichten en stadsmensen. Mijn werk is organisch en vol leven, details, gevoel en humor. Ik geef gebouwen en machines graag dierlijke of menselijke eigenschappen. Ik hou van kleur, contrast en een grillige lijnvoering. Ik werk meestal op locatie en naar de waarneming. Direct reagerend op mijn omgeving met waterverf, potlood en pen. Mijn liefde voor strips en urban sketching heeft mijn stijl tot slot ook beïnvloed.

Ik wil dat mensen vrolijk worden als ze naar mijn werk kijken. Ik denk dat er al genoeg negativiteit en angst heerst in het dagelijkse leven. en ik wil dat mensen daar aan kunnen ontsnappen (ook al is het maar even). Of gewoon dat ze er in het algemeen blijer van worden. Veel mensen willen een tekening, omdat ze goede herinneringen hebben aan een locatie. In de toekomst wil ik nog meer verhalen delen over mijn stad, groot of klein.

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste kunstwerken, tentoonstellingen, kunstmarkten, verkooppunten en/of persberichten? Schrijf je dan in op stadstekenaar010.nl/nieuwsbrief